Over de gratis fotograaf

Ik ben Mathias, een amateur/hobby fotograaf actief in en rond Antwerpen. Ik doe gratis fotosessies voor mensen die een speciale gelegenheid hebben en die zich geen professionele fotograaf kunnen veroorloven. Dit kan eender welk soort fotografie zijn, zoals evenementen, model, enzovoort, maar ook bvb een koppel dat gewoon een paar goede foto's van hun samen willen.

Wat soort opdrachten neem ik aan?

Ik ben ge´nteresseerd in allerhande soorten fotografie en ben bereid om alles te proberen. Uiteindelijk beslis ik echter welke opdrachten ik aanneem en welke niet. Aangezien ik dit als een hobby doe geef ik natuurlijk de voorkeur aan jobs die mij interesseren. Ik geef ook de voorkeur aan opdrachten in de buurt van Antwerpen, omdat ik niet graag uren onderweg ben.

Mijn uitrusting

Mijn hoofdcamera is een Olympus E-3, wat hun topmodel is (maar trek u niet te veel aan van merken en modellen, ze maken minder uit dan de meeste mensen denken). Ik heb lenzen voor de meeste situaties, gaande van extreem groothoek naar ultra-tele. Ik heb zelfs een kleine thuis-studio die gebruikt kan worden voor model/mode/product/portret fotografie. De studio flitsers kan ik ook op locatie meenemen indien nodig.

Prijs

Gratis.

Aangezien ik dit doe als hobby en ik geen professionele resultaten kan beloven reken ik ook niets aan. U betaalt dus niets voor de foto's die ik trek, niets voor mijn tijd en zelfs niets voor mijn vervoerskosten.

Na de fotosessie krijgt u van mij een cd of dvd met de foto's en royalty-free gebruiksrechten. Dit wil zeggen dat u de foto's zo veel u wilt kan afdrukken of laten afdrukken en ze gebruiken in brochures, posters en dergelijke. Wat u niet mag doen is de foto's verkopen zonder mijn toestemming (ik maak wel uitzonderingen voor goede doelen). Let op: ik print zelf geen foto's af, u krijgt enkel de digitale bestanden op cd of dvd.

Wat ik er voor krijg

Aangezien het gratis is voor u, vraagt u zich misschien af wat ik er uit haal. Zoals vermeld is dit voor mij een hobby: ik trek graag foto's en door opdrachten aan te nemen die mij leuk of moeilijk lijken leer ik bij en verbeter ik mijn fotografie.

Ik doe het voor het plezier.

Tijd

Ik doe dit als een hobby. Dit wil zeggen dat ik een echte job heb die het meeste van mijn tijd opneemt. Ik kan mijzelf beschikbaar maken op meeste weekends en avonden, maar contacteer me liefst zo lang mogelijk op voorhand om de kans te vergroten dat ik nog niets anders te doen heb. Dit geeft u ook een kans om een alternatief te vinden mocht ik uw opdracht niet aan kunnen nemen.